Het is belangrijk om erachter te komen welke type krul jij hebt om zo de juiste behandeling te kiezen, onderstaande methode is bedacht door Andre Walker, de haarstylist voor The Oprah Winfrey Show. Zoek je krultype en bekijk het bijbehorende filmpje voor het beste resultaat, succes!
Aan de hand van jouw soort krullen kun je naar deze gebruiksaanwijzing voor de mooiste krullen gaan. Veel plezier met jouw mooiste krullen ooit!


2A        Lichte “S”-golven 
in het haar. Het haar ligt dicht tegen het hoofd en krullen veren niet op.
Dit is vaak fijn en dun haar en is makkelijk te stylen. Kan eenvoudig steil of krullend gemaakt worden.

2B        Iets meer “S”-golven in het haar dan bij type 2A. Ook dit type ligt dicht tegen het hoofd en veert niet op. Dit haartype is wat moeilijker te stylen dan 2A en heeft de neiging te pluizen (frizz)

2C       Dit haar is vaak wat dikker en grover van structuur en heeft meer krullen dan types 2A en 2B. Dit haartype is lastiger te stylen en je zult ook meer last hebben van pluizend haar. Vaak heeft dit haartype een steile onderlaag of juist een meer krullende onderlaag (pijpenkrullen).


3  Krullend haar, variërend van licht tot zeer sterk gekruld met duidelijke kruldefinitie en springerig. Dit haar is makkelijk
krullend te stylen of steil te föhnen. Ook al zie je het soms niet direct, maar type 3 krullen zijn over het algemeen eerder fijn dan grof van structuur.

3A       Type 3A-krullen hebben een duidelijk “S”-patroon.
Krullen zijn goed gedefinieerd en springen op. Van nature zijn de krullen groot, los en vaak glanzen ze mooi. 3A-krullen hebben een diameter van stoepkrijt. Over het algemeen is dit haartype eenvoudig steil te maken. Ook is de verschijningsvorm van 3A-krullen sterk afhankelijk van het klimaat.
 

3B       Krullen die zeer gedefinieerd, springerig en volumineus zijn. Variërend van opverende ringkrulletjes tot strakke kurkentrekker krullen. De diameter is ter grootte van een markeerstift. Dit textuurtype is moeilijk steil te maken, maar het kan wel. 3B-krullen glanzen over het algemeen niet heel erg en de structuur kan vrij grof zijn.

3C       Strakke kurkentrekker krulletjes, veel volume en een diameter van een potlood of rietje. De krullen kunnen kinky zijn
(zigzag gekruld) of zeer strak gekruld met zeer veel haar opeen gepakt. Over het algemeen is het mogelijk om dit haartype steil te maken, maar het is veel moeilijker dan bij haartypes 3A en 3B. 3C-krullen zijn vaak fijn van structuur.


4A-krullen zijn strak opgerold en hebben een “S” patroon. Het haar is beter gehydrateerd dan 4B-krullen en heeft een
duidelijk krulpatroon. De diameter van de spiralen komt dicht bij dat van een haaknaald.

4B       Dit type heeft een “Z”-patroon en minder gedefinieerde krullen. In plaats van rond te krullen of te spiralen buigt
4B-haar met scherpe hoeken als de letter Z. Dit haartype voelt katoenachtig aan. Dit is zeer kwetsbaar haar, dus wees uiterst voorzichtig als je het stylt! Dit haartype kan variëren van fijn en dun tot dradig-grof met zeer veel strengen dicht opeen gepakt. 4B-krullen krimpen tot wel 75% van hun werkelijke lengte.

4C       Dit haartype bestaat uit krulpatronen die bijna nooit bij elkaar blijven als een geheel.

De structuur van 4C-krullen kan variëren van fijn, dun en superzacht tot dradig, grof met dicht opeengepakt haar. 4C-krullen worden omschreven als een “grotere uitdaging” dan 4B-krullen. Sommigen zeggen dat 4C er hetzelfde uitziet als 4B, behalve dat de haren zo dicht gekruld zijn dat er weinig kruldefinitie is. 4C-krullen kunnen wel meer dan 75% krimpen.

Je kunt onze krullenproducten voor elk type krul gebruiken. Op welke manier je ze moet gebruiken, hangt wel van jouw krullensoort af. Daarover lees je meer in deze gebruiksaanwijzing voor de mooiste krullen.


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Lieve Krullie,

In verband met de Corona crisis is onze salon in ieder geval t/m 8 april gesloten. De lancering van de Curls Control producten lijn loopt door de crisis helaas vertraging op. Bedankt voor je vertrouwen, we vragen je om nog een paar weken geduld te hebben.

Warme groet,

Team Curls Control